Husmorsfasoner!!!

Tjing på er i blåsten!

Vaknade tidigt imorse och fick för mig att laga rabarberkräm. En bortglömd delikatess som borde komma på borden så här nu när det är säsong. Så himlagott för gommen, ljummen med mjölk eller till nystekta pannkakor istället för sylt.
För sjutton svida på er förklädet och lek husmor för en dag, det gör gott i både själ och mage!!!



Så mycket gott det finns att göra med denna otroligt stiliga växt!!! Googla lite och kolla.

Men här är mitt lilla recept i allafall:

Rabarberkräm 6 personer

6 lagom stora stjälkar eller ca 1 liter
2 msk potatismjöl
3 dl strösocker


Skär ner rabarbern i en kastrull och täck med vatten. koka upp till rabarbern blivit mjuk och delar sig. Häll i sockret och puttra med nån minut. Ta av kastrullen och blanda potatismjölet i en kopp med vatten hällsedan över detta i krämen medans du rör stadigt. Koka upp en gång till och låt svalna lite. Sen är det bara att äta. Vill man kan man blanda ner lite jordgubbar ett äpple eller krusbär.

Ha en bra dag gott folk!!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Hej du

rabarber paj är inte fel det heller =)

Kram

2009-05-27 @ 18:57:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0