Veckans matsedel

Jajamen här kommer min matsedel för veckan:

Måndag: Lasagne med vitlöksyoughurt och morot och paprikastavar
Tisdag: Blodpudding och lingonsylt med baconfräs.
Onsdag: Fiskpinnar, potatis, remouladsås och grönsallad
Torsdag: Potatis och purjolökssoppa med knäckemacka
Fredag: Potatisgratäng och kycklingfilé och en sallad ev vitlöksbröd
Lördag: Grilkorv med pommes beasås
Söndag: Dillkött med potatis och morötter

Ja så här blev det och veckans startmat gjordes redan igår så den var bara att värma i micron och sedan frysa in matlådor för den blev rejält stor och fylld med nyplockade kantareller. Mycket gott. Veckan blev kanske lite väl fylld av potatis, men va sjutton det får kompenseras i nästa.

Ingredienser
300 300 g kalvbog
1 1 st gul lök
1 1 st purjolök (det vita)
1 1 st morot
2 2 st lagerblad
10 st vitpepparkorn                                                  
1 1 kvist timjan
3 3 msk salt
2 2 dl grädde
Dillreduktion
Idealmjöl
1 1 dl grovt hackad dill till garnering
Dillreduktion:
5 5 dl vatten
5 5 dl strösocker
Dillstjälkarna som blev kvar efter garneringen
5 5 st pepparkorn
3 3 msk ättika, 12 %


Smaklig måltid!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0