Kaffelänken!!!

www.onecafe.se/ Glömde ju den här i mitt förra inlägg. Men se så bra idé detta verkligen är!!!

Apropå kaffe!!

Något som alla borde prova är det nya kaffet som jag kommit över som kallas "one café". Vansinnigt gott och fräscht istället för dessa kaffepannor som står hela dagarna på fik över hela landet. Aldrig vet man vad det smakar och hur länge det har stått där och bränt.

Det här kaffet fungerar som en påse som du lägger i koppen och häller hett vatten över och låter dra. Dra upp påsen och kläm ur vattnet i den speciella anordning som finns och som är helt ekologisk och nedbrytbar. Njut av en kopp som smakar nybryggt och fräscht. En bonus är dessutom att bolaget har fått pris för dess utomordentliga rättvisa fördelning av den ekonomiska vinsten till kaffebönderna.

Värt att prova , jag lovar!!!! www.onecafe.se/

Kaffe!!!

Måste ha överdoserat på kaffe imorse annars har min granne missdoserat ordentligt och försökt speeda mig rejält. Medans jag satt där med koppen i godan ro började vi prata om vad jag skulle behöva göra i trädgården. Haha, gå aldrig på den!!! Rätt var det var så stod jag där med sågen i ena handen och sekatören i den andra. Som sagt jag måste varit rejält speedad för trädgården blir nog aldrig vad den varit. Den förut så lummiga och något överbeväxta men charmiga plats är numer otroligt spartansk på gränsen till kal. Det är underligt vad man kan åstadkomma mycket med sådan verktyg i 3 timmar.
Så vad göra????

Jodå, Mallan står sällan rådlös så nog fann jag på att åka och köpa staket med stolpar och några metallgrejer som ska slås ner i marken med slägga ca 50 cm ner, de som stolparna sedan ska träs ner i. Den där säljaren bara lurar en stackars ensam tjej det ger jag mig f-n på.
Så nu står jag här igen och efterlyser både en stark och stilig man som kan arbeta lite utan tröja i min trädgård imorgon bemannad med storsläggan så att jag i lugn och ro kan vila min trötta kropp och njuta av anblicken av en man på rätt plats!!!!

Oj oj oj!!!

Sommaren bara rusar förbi och jag försummar detta bloggande något gräsligt. Men jag skyller på att stugan inte tillhandahåller något internet och nu med strömavbrott ej heller de vanliga faciliteterna som el, ljus och annat som man tar förgivet i dessa dagar. Men det ska jag säga att jag gladeligen är utan detta i några dagar och framför allt tillsammans med barnen om så bara för att upptäcka hur trevligt livet är med alla enkla ting som att läsa i skenet från en ficklampa eller sitta och mysa i skenet från fotogenlampan.

Två hål i väggen.... My arse det är gott att veta att det finns när livet är jävligt men fy tusan vad skönt att veta att jag aldrig kommer att lida nöd när strömmen lagt av. Gå och köp er ett spritkök gott folk så att ni vet att ni står er!!!

Hur skulle det se ut om det nu skulle hända att det svartnade i de inre delarna av staden och värme och el försvann? Hur många av dagens småbarnsföräldrar har en vedspis i lägenheten, något som mina föräldrar förlitade sig på när jag var liten och åskan gick vilt och allt var beckmörkt.
Nej mina vänner ett trianga kök borde ingå i varje first -aid kit för överlevare! Dessutom en mobil för de riktigt nödställda ungdomar av idag. De skulle inte överleva en halv dag ens en gång. Jag borde ha medalj för att jag är en så tolmodig mor ska jag säga. Räddade min stora son från att flyta ut övervärldhaven häromdagen när han körde den lilla båten in mot land och hade glömt den gyllene regeln att kolla så att tanken är full. Tur att kikare finns och att modersinstinkten sitter där den ska annars vet i sjutton var han flutit iland eller hur länge vi suttit strandade ute på ön när han nu hade tagit båten.

Skepp o´hoj kamrater!!!

King kong!!!

Jösses vad hände med min barndomsfilmatisering av King Kong. De har förvandlat den till en mastodontfilm i storformat. Gick hem stort hos sonen förstås, men själv saknar jag charmen i den lite naiva och svartvita upplagan. Märkligt att det ska vara så.
Roliga ungar man har! När apanfår sitt lilla utbrott i filmen när damen inte vill dansa mer så säger minsta sonen bara:

Verkar som om KingKong har en aning ADHD lr vad tror du mamma!!!

Ja, och vem sjutton får inte det då så där lite till mans när livet känns besvärligt!!!
Nåja nu ska jag kolla färdigt på filmen över en påse smågodis och hoppas på att min lille son bredvid sparat lite av det goda.

Gókväll på er alla

Regnväder och att aktivera ungar

Hua regnet öser ner och själv vill man bara sitta under en filt och mysa. Men för att få ungarna att flytta sig från dator, tv-spel och den numera fastväxta mobiltelefonen som måste bändas loss från näven måste man ju aktivera sig lite.
Har nog inte spelat kort så mycket sen jag var liten och har nu återerövrat banan vad gäller Plump, Finnen, Spaderdam, Gurka, Chicago och Finns i sjön. Underligt att inte ungarna själva har kommit på hur kul detta är. Tom patiens är roligare än att bara sitta och titta så lite idioten har vi också kört. Hoppas att det hänger i ända till hösten kommer och man verkligen behöver detta för att få lite gemenskap istället för det eviga flippandet vid tv:n och slagsmål om vem som ska mästra kontrollen.

Kan gladeligen rekommendera spelet Skip-Bo. Passar de flesta och fungerar för alla som kan siffrornas turordning. Så ni som tycker att sommaren har lite att erbjuda när vädret inte lyser med sin bästa sida, anordna en liten kortturnering i de hederliga spelen som man kommer ihåg från när man var barn.
Kom ihåg de glada stunderna men mormor eller kompisarna i skolan och vad man faktiskt gjorde och vilka spel man kunde. Har glömt bort en del kan jag ju säga men om ni har några att rekommendera med inte allt för invecklade regler så hör av er!!!

Blöta pussar är också uppskattade av somliga! Tjing!

RSS 2.0