Kändis!

http://www.tackfilm.se/?id=1259015272457RA16

Det här fick jag av en av mina vänner idag! Coolt måste jag säga och min yngsta är djupt imponerad av att numera ha en världskändis till mamma som alla vet vem hon är!

Skabb!!!

Nej nej för sjutton oroa er inte! Tänkte bara upplysa om att min hund inte har denna äckliga parasiterande varelse utan att det helt enkelt var tvunget till foderbyte och därav hans vilda kliande. Han fick eksem som blev till bölder som vätskade och kliade. men av den trevliga och mycket rara veterinärskan fick vi automatiskt en skabb behandling och ett vårdande schampoo och allt försvann.

Så nu har jag en mycket gladare och mysigare hund som dessutom känns mycket goare att kela med. Om det inte vore för att han hade en andedräkt som en brunbjörn som legat i ide så kunde man ju pussa på honom mest hela tiden. Just nu sover han i sin korg, för det här med attgå upp på morgonen tillsammans med oss andra är inte riktigt hans melodi. Visserligen tar han sig ner till nedervåningen men längre än så sträcker han sig inte. Det är väl inge roligt att var själv kan jag tänka och lite koll måste man väl ha på vad som händer.

Voff!

Så förbajat gott!

I flera månader har jag och några vänner pratat om att  komma till skott och göra smörgåstårta, inte av någon speciell anledning mer än att det är så himla gott. Faktiskt rätt kul också när man väl står där och håller på.
Mina vänner kommer från Ungern och har visserligen smakat detta förut men aldrig gjort själva.

Nåväl upp och handla in allt tillsammans i Nyköpings stora och nyaste matvarubutik. "Citygross"
Hem till Judith och Justin och slänga ihop rörorna som ska vara till fyllningen och sen var det bara att bygga, både på bredden och höjden.
Väl till dekorationerna så var alla så sugna på att äta så det var svårt att hålla fingrarna i styr.

Ja vad ska man säga, nu har de lärt sig och för ca 350 kronor fick vi en tårta som var 45x25 cm stor. Räckte till oss alla 12 personer och dessutom till matlådor dagen efter. Mäktigt som sjutton och med ett glas öl där till så var dagen gjord för mig. Låg som en pösmunk i soffan när jag kom hem och kunde inte röra mig på timmar.

Tjing!



Förbannelse!!!

En förbannelse skulle kastas över alla Barbara Cartlands gelikar som får kvinnor världen över att sukta över smäktande romantisk kärlek, män med mörk blick, prinsar och sheiker av alla de slag som kommer på vita hästar och stjäl våra hjärtan för att sedan krossa dem obarmhärtigt och efteråt inse att just jag , lilla jag var den ende på jorden som kunde få honom attt lyfta blicken från sina sorger och demoner som betvingade honom.

Eller hur!!!!!!



Helvete, jag skyller alla dessa böcker för kvinnors romantiska dilerium om att träffa den rätte. Var i hela friden finns han? Med tanke på att Sverige inte har haft samma dille på att skaffa sig olika provinser och små kungadömen som övriga Europa så hur stor kan chansen vara att träffa "prinsen"? Grevar och baroner kan ju finnas en liten större chans men i alla böcker är ju dessa män ena elaka djävlar som rids utav helvetets alla demoner och som ingen vanligt sinnad liten vän varelse skulle närma sig. Vad göra då?

Ut och leta, det ska ju enligt ordspråket finnas en för alla!

Javisst, absolut det tror jag på! Det handlar ju bara om att spränga den rosa lilla bubblan och komma till sina sinnen. Man kan ju tro att merparten av kvinnorna idag lever i nått slags vakum fortfarande och tror att dessa imperialistiska idealmän verkligen skulle infinna sig i den skrala vardagen och röva bort dem på vita springare.

För (stora F) ta och sluta braja och lär er att om han verkligen skulle dyka upp så i realiteten så finns denne prins i form av en svensk tatuerad lite blekfet man, sittande pösande i soffan i gårdagens kalsonger, tubsockar gråfärgade av otorkade golv, nätbrynja täckande det bitvis håriga bröstet med ett hår som står på ända på de ställen där de djupa vikarna ännu inte nått. Helst hållande en stor folkis och zappande mellan fotbollen eller möjligen hockeyn.

När han väl rest sig upp ur soffan och bestämt sig för att det skulle kunna vara bra att ha ett kvinntimmer vid sin sida så är vi kvinnor redan så romantiskt bortkollrade av alla dessa böcker om hur dennne man sedan skulle vara en fantastisk älskare som av någon outgrundlig anledning lärt sig allt  om kvinnors behov. Lever du i den världen där en sådan man är bland det optimala så kan du skatta dig lycklig, då finns det många att välja emellan.

Jag och mitt cyniska sätt att se på världen numera tänker att den bästa bröllopsgåva du ger till din blivande man av den sorten, är en förstorad bild av ditt sköte, en kompass och en vägbeskrivning dit. En instruktionsbok i hur dennna lilla unika plats är konstruerad och gärna i termer som att den lilla tulipanarosen glänser som vaxad vinyl i solskenet, eller att den är nytrimmad och kan öka från 1-100 på fyra sekunder. Nya insprutningsmekanismer som är besiktade och klara. Startknappen sitter precis invid nyckelhålet och behöver hållas intryckt en längre stund för maximal effekt.
Nämn för guds skull inget om att du också installerade dubbla förgasare när du ändå höll på för då finns det ingen hejd på hans friheter och hans rätt att uträtta sina naturbehov  i din omedelbara närhet, för då har du sedan en man som ständigt släpper väder i tid och otid på de mest olämpliga ställen och tillfällen.

Ja så ser det nog ut för de flesta, man tar det man får och har man av någon anledning  träffat den rätte så se då för sjutton till att hålla i honom ordentligt för det är en sällsynt art och behöver snarast klonas. De andra hybriderna förökar sig lika fort som farsan skaffar fruntimmer, och har du träffat på en sådan så känner du nog igen dig.

Lägg ifrån dig böckerna och bannlys dem från allt vad döttrar heter, bränn dem på 1:a maj bålet!

Men om du redan befinner dig i ett stadium där han slagit sig ner i din soffa med otvättade kalsonger och skitiga strumpor och rapar avslagen öl. Ta då för fasen fram dem, ladda med en ask praliner, vindruvor ,sätt på dig spetshandskarna och lägg solparasollet vid sidan av sängen ifall han ändå skulle komma den rätte och röva bort dig. Läs och dröm dig bort för en stund!

För precis som de säger: En flicka måste kyssa många grodor innan hon hittar sin prins!

Barbara Cartland
Denna lilla dam som  gått i bräsen för de mesta av förortsfruarnas litterära mjukporr
Tjing!

Överlevnad

Jag bara måste berätta om vad min son har gjort i helgen. Det är en riktig djuping man har här ska jag säga.
Först kom han ner och letade toapapper, fann det och försvann. Likadant med ficklampan, plåster, tejp, tändstickor sen kom han och frågade var vi hade tändvätskan.
Vid det här laget var jag lite lätt nyfiken och en aningen oroad.
Han förklarade att han behövde bara lite i en burk, men den måste ha lock mamma.
Nej du lilleman, då får du allt förklara varför och sen gav jag honom en liten förklaring om hur man förvarar brandfarliga vätskor.
Men det går inte, då får inte Pom-pom plats ju. (Pom-pom är hans gosedjur)
Men vad i hela friden håller du på med då?
Men jag håller ju på och förbereder mig ifall det blir naturkatastrof eller krig. Då behöver man ju en överlevnadsväska och nu har jag gjort klart en för mig och Albin (Albin är hans bästis) men det finns så det räcker så att vi alla klarar oss mamma. Hoppas att nån tänker på Ludvig också för han bor ju lite långt bort. (Ludvig är en annan bästis som flyttat)

Nu var det kört , jag var tvungen att inspektera.
Raraste, raraste ungen hade packat en ryggsäck med ombyteskläder, proviant i form av kakor (förstås) och en massa annat som är absolut nödvändigt för överlevnad ute.
Scouterna är bra till mycket det måste jag verkligen säga.
Men det gör ont i hjärtat när jag tänker på att den lille faktiskt har fått i huvudet att det inte är så långt från naturkatastrof och krig att det behövs en väska som är förberedd för att klara av sig själv, hans bästis, sin bror och mig.

Nog för att vår värld håller på att bryta samman och att krigens offer finns i vår omedelbara närvaro varje dag och lider. Men ska våra barn behöva bära på sådana rädslor och känna att de behöver vidta åtgärder.
En sån unge bara måste man älska!!!!
Fundera på det om inte ni också kan behöva en liten väska med förnödenheter för jag är då otroligt tacksam för att nån tänker på mig även om katastrofen inte riktigt nått till det Strömska palatset ännu!
Vår väska är röd och ligger i säkert förvar i förrådet numera, packad och klar!

Tjing!

Ursäkta förlåt förlåt!!!

Ja precis som överskriften säger så ber jag om ursäkt för dröjsmålet.
Har inga direkta ursäkter, men nu är jag här i allafall.

Igår var jag och jobbade på Rosvalla för PRO:s 50 års jubileum. Jag hade förberett mig genom att vässa armbågarna ordentligt. Man har väl hört hur scillade pensionärer är på att trängas och ta sig fram i köer. Hur som fick vi alla hjälpas åt med att hålle dem ute tills klockan slagit om för ingång. Jösses de var ju värre än en skock bin i närheten av honungsburken. Ilskna också när de inte riktigt vann över oss ungdomar som inte visste bättre, jag menar att äldre går först oavsett. De har ju alla varit ärade föreningslivs pampar! Jo i många fall är det kanske så, men man får i alla fal finna sig i spelreglerna och inte smita in och paxa stolar. En underlig kväll blev det!
Jag är numera benämd som den bosniska servitrisen med det trevliga leendet, för jag har ju en sådan dialekt.
Han trodde mig inte när jag sa att jag var född och uppvuxen i Nyköping.

Som sagt underliga saker hände under kvällen, det sprätte i benen när Lasse Berghagen sjöng och stampade takten. Klämkäck herre det där som jag tittade på i smyg när han stod och stretchade på scenen. Stackaren, han måste ha fått specialbeställa sina skor i åratal, vilka fötter! Janne Långben ligger i lä här! Hur som så firade pensionärerna riktigt med pompa och tal i långa rader, blommor och vin.....ja vin herregud vi skulle behövt en lastbil från Tyskland för att tillfredställa dessa törstiga krakar, men roliga blev de och kul hade jag!
Kvällen slutade med att vi alla var trötta och funderade på var glasen tagit vägen! Nästa gång ska vi muddra dem ur säkerhetsynpunkt. Jag menar det kan vara farligt att springa omkring med rullator och vassa föremål i fickorna. Glas spricker så lätt!

Tjing!

RSS 2.0