Raringen

Idag har varit en bra dag, so far.
Har varit med hunden hos veterinären för att  kolla upp hans utslag som numera sitter över hela kroppen och börjar som små plitor och blir till stora sår som vätskar sig och kliar som bara den tills han blir alldeles galen. Skabb fick jag för mig, men han umgås ju med massor av hundar och har gjort i månader och ingen annan har ju fått liknande symptom. Hur som så visade skraptestet ingenting i mikroskopet, tur var väl det men han fick medicin i allafall och sedan ska proverna skickas vidare så vi får väl svar om några dagar. Sedan om det inte hjälper så får vi börja testa allergifoder....en dyr affär men fasen om jag ska ha en hund som mår dåligt och ligger och gnyr om nätterna för att klådan äter upp honom.

När jag kom hem så slängde Oliver och jag ihop en blåbärskaka toppad med vitchoklad, vi tänkte oss ett besök hos en utflyttad kusin och då behövs sånt. sedan har vi ägnat oss åt att titta på Harry Potter en stund i Sebbes säng. Lunchen bestod av helgens vitlöksspäckade karréstek och potatis. Mums! Allt detta och ändå finns det många timar kvar på dagen så mycket kan hända ännu. Kram på er alla så här i höstrusket

Tjing!

Fy sjutton!

Dagen började mycket segt, verkar som om det är så det kommer att bli under hösten. Jag är bara såååå trött hela tiden och inte hjälper det med vitaminer och frisk luft heller.
Inte ens hunden verkar pigg, han vill ju inte ens vakna på morgonen när en annan måste gå upp med ungarna.
Förbaskade hund, här går vi upp kollektivt och därmed basta!!!!
Har iaf varit uta och gått med honom på Brandholmen idag men på väg hem mådde jag tjyvigt som sjutton och det blev inte bättre. Så nu är man då där, ont i magen och kramper, magsjuka????? Inte vet jag men nåt skumt är det på gång, Sebbe har blåsor i hela munnen och har ont i halsen. Alldeles underbart!!

Till något positivt då... jag har påbörjat höstens vantar och Sebbe har faktiskt tagit tag i sin stickning som ska komma att bli pulsvärmare. Vad säger ni om det, man är väl inte slöjdlärare för intet. Jag gör som Kung Louie, jag ska lära dem allt jag kan!!!
Ooohhh OBiiiodooo, jag vill ju va som duuu, jag vill se ut som du, gå som du uuu, det vill jag nu!

Haha ja det vore nåt, vänta till karnevalen då kanske det dyker upp minikopior av Mallan på stan, så håll utkik!

Tjing!

My day!

Dagen har varit bra på det hela, upp med tuppen och väckt innan klockan ringde av en helspänd nioåring som skulle ha friluftsdag och vandra 4-5 km. Hur sjutton man nu kan vara så exalterad av nåt sånt!
Blev bjuden på frukost hemma hos mamma idag, mums!
Sedan vidare för att lämna plommon och bär hos Carina och ta en kopp te med henne och försöka pussa på en sovande och alldeles förtjusande lilltös vid namn Edda.
Så bar det av hem och en promenad i den härliga höstluften.
Plugga lite och laga mat!
Idag var det gryta på menyn med ris.

Grytbitar av fläsk som du fräser i ingefära och curry
Gul lök
Grön paprika
Morötter
Passerade tomater
Creme fraishe
Kycklingbuljong
Salt och peppar.

Så himmelskt gott!!!

Plugga vidare och till sist ut med hunden i blåsten innan läsningen av "Män som hatar kvinnor" tar vid.

Så här såg han inte ut  i morse, kan jag lova!

Tjing tills vidare!

På span efter jycken!


Så där ja! Nu ska ni få belägg för att jag verkligen är totalt vrickad. Skickade iväg ungarna till skolan efter en lugn morgon. Solen lyste ju så det var ju till att passa på att njuta av det, så jag tog hunden och knallade iväg, långt blev det och det tog betydligt längre tid än vad jag trott. Vad annars jag är ju inte Mallan för intet!!

Promenerade på i rask takt, har så svårt att gå o valla runt. Ska det va så ska det va ordentligt! Kommer iväg bortåt Arnö och får för mig att gå inåt skogen. Där kan man strosa lite och försöka få ner stresssymptomen lite. Väl där får jag för mig att nu ska vi träna hunden på lite inkallning och att ha uppmärksamheten på matte.
Kan inte riktigt redogöra för varför jag nu trodde det skulle funka, när inget annat funkar i min tillvaro.
Hur som så släppte jag lös monstret och han fick springa fritt, gissa om han var lycklig han stöp ner under gran och fur och hoppade runt som en annan känguru.( Finns ett och annat genetiskt fel på den hunden.) Det roliga var att han kom på varenda inkallning och studsade till och fram och vi sprang runt i skogen båda två. Jaha, ja ni ser det framför er också! Skratta lagom, ni uppför er välan inte alltid så jäkla korrekt! I all fall så hoppar vi runt där, mest han förstås. Men rätt var det var bar det iväg som omhan hade eld i baken och helt tyst var han också så det gick inte att följa. Där står man då, ensam och utan den jävla jycken. Med ett tomt koppel, jag ropar och visslar om vart annat. Ingen hund förstås!
Jag går runt och börjar till och med fundera ut ursäkter för vad jag skulle säga till polisen när de ringer och säger att de fått in en hund med glädjefnatt och som skrämt ihjäl tamdjuren hos bonden, grova böter det här!!  Eller om jag skulle säga att han helt enkelt slet sig (för han är ju så stor och stark). Hmm ingen kändes som om de var något de riktigt skulle godta.
Harryyyyyyy!!!! Kom, kom, kom!!!!
När jag väl strosat runt ett tag och nästan gett upp upptäcker jag att den förbenade hunden smygit bakom mig ett bra tag och förmodligen gått och iakttagit ett fullkomligt pucko till matte.
Ja så kan det vara och så kan det gå till hemma hos oss. Nu ska jag återgå till studierna igen, senare än vad jag tänkt mig och hundfan ligger vid fötterna och sover som en stock.

Tjing!

Middagstipset för idag!

Jaha alla ni som har total idé torka på gång när det gäller maten.
Mitt tips för dagen får bli.
Cous-cous med grillad kyckling
Koka couscous för 4 personer.
Strö över rikligt med couscous krydda ( curry aprikos av Santa Maria)
Rensa kycklingen, hacka en halv gurka och en halv röd lök.
Blanda ner i cous-cousen.
Dela en aubergine i tärningar och en squash.
Häll upp ca 1/4 dl olivolja i pannan och strö över rikligt med timjan. Fräs i någon minut häll över auberginen och squashen och fräs på blir det torrt i pannan så slå på en halv dl vatten. Salta och peppra lite.
Häll upp i en skål.
Servera allt med körsbärstomater och vitlökssås typ tzatziki elelr en ren dippsås.

Ungarna älskade det!

Stor förvirring i det Strömska Palatset!!

Jösses vilken cirkus!
Morgonen började med att jag hör sonens telefon larma på nedervåningen. Tänker inte mer på det utan snurrar runt i täcket och myser på, min egen klocka ska ju ringa så det är ingen fara.
HA!
Det kunde man tro, men icke. Hade ju glömt att jag ställt om den på lunchringning för Oliver när han varit sjuk. Tur att man har pappa som ringer ibland och kollar vad man har för sig 08.06 för att var exakt.
Upp och hoppa! Bre mackor till ungarna. Oliver får sin med sig att äta på rasten och ett äpple för säkerhetsskull. Sebbe hinner få i sig sina och sen får man skjutsa för att hinna i tid. Jamen va sjutton vi tar hunden med så kan han få gå ut på Brandholmen och springa av sig en stund.
Jo, vi kom iväg och allt frid och fröjd. Hunden tjuter i bilen när han inser vart vi ska.
Haha vilken total förvirring när han väl kommer ut och inga andra är där.
Här brukar ju vara mellan 10-20 hundar normalt, men vi är ju tidiga idag. För er som inte känner mig så är ju bara det en bedrift i sig!
Stackarn han sprang och leta ett bra tag tills han insåg att det bara var jag och han. Då lugna han ned sig och gick bredvid mig hela tiden trots att han var lös på välkänt område. Det ni må jag säga. Nu vet ju jag mer om min hund än många andra som brukar säga att den där han kommer att bli problem.
Kommer jag aldrig att erkänna, men om jag ska släppa honom lös på okänd mark nån gång lär det vara  på natten i skogen. Kraken är ju mörkrädd och går inte mer än 5-10 meter ifrån mig. Det har jag minsann kollat i helgen när vi var och grillade i Nävsjön. Mörkret föll på snabbt och han kröp närmre och närmre, när han inte smög sig på grillplatsen och norpade korvarna direkt ifrån glöden.
Det är till att vara sugen, jäkla hund!!! Men han är ju helt bedårande rolig!

RSS 2.0