Trött!

Jösses vad hösten tar med sig en massa skit! Tolka mig rätt här, jag älskar denna årstid med alla vackra skiftningar och solen som skiner genom blodröda löv. Hoppa i lövhögarna som grannarna rafsat ihop och bara mysa i svampskogen. Men det finns ju annat som också dimper ner som ett brev på posten.
Influensan, förkylningar, ont i leder, kylan, regnet, skrapa rutorna på tidiga mornar.....ja men listan kan ju bli hur lång som helst.

Den som uppfann värmeljuset borde fått Nobels fredspris, se bara vad dessa små tingestar kan bidra med.
Ljus och värme, upplysning, stämning, små bebisar till våren och försommaren.... ja ni fattar.
De värmer ju för sjutton inte såååå mycket!!!!!
Hur som haver jag beklagar mig lite för jag tycks frysa hela tiden. Ska nog krypa ner i badet, skum med lite ljus ett glas vin och lite soft musik.

Ha det!!!

Kampanj

Tänkte att jag skulle rekommendera er den här handkrämen. Den ingår i en ny kampanj som Body shop har startat för att förhindra trafficking med unga och barn. Ca 1, 2 miljoner barn och unga blir utnyttjade varje år.
Otroligt att det kan få fortgå!







Lägg ett bidrag, make a difference!

Blir ju helt knäsvag när man tänker på de stackars barnen.
http://www.thebodyshop.se/web/nyheter/Soft_Hands_Kind_Heart_Hand_Cream-1098.aspx

Nu ska jag åka och äta lunch med mamma och mormor så vi hörs senare/ Tjing

Le dernier cri!

Sista skriket!
Fick mig en tankeställare idag iof har jag burit med mig tänket i bakhuvudet länge. Så många som bloggar om det senaste modet och vad som är det bästa köpet för säsongen. Vad händer med alla dessa kläder och accesoirer som kasseras till ingen nytta. Det är sällan utslitet eller trasigt, det enda som hänt är att människans ombytliga karaktär funnit något nytt "absolut nädvändigt" att lägga pengarna på. Tänker ingen på att alla dessa kläder bidrar till att vår miljö försämras ytterligare. Ska jag säga som har både skofetisch och andra läggningar.

Men va sjutton vi måste alla lägga manken till för att göra världen dräglig att leva i även i framtiden. Satsa åtminstone på naturmaterial när du handlar nästa gång bomull, ull, läder , skinn, lin och bambu är bara några material som passar och som dessutom är bra för kroppen.

Hur många av er vet att plasttrycken på alla dessa tröjor man köper till barn och ungdomar ökar risken för cancer och barnlöshet. Tänk på det alla ni som vill mormödrar! Friluftsplagg innehåller ofta kemikalier som kan orsaka leverskador.

Ja, ja jag vet livet är fullt av domedagsprofeter ändå. Men om varje människa gör ett litet steg och kanske återanvänder eller köper en ekologisk produkt nästa gång, då har vi kommit ett steg längre på den stig som kommer att bli nödvändig att följa under tvång snart. Ingen vill bli tvingad till saker som dessutom kommer att bli en dyr läxa att ta till sig för de som fortsätter att sticka huvudet i sanden och tro att det inte rör er.

Så slå ett slag för vintage och återanvändning och köp inget nytt på en månad, prova, utmana dig själv det ska jag!

Tjing!

Tjohoo!

Hösten är i antågande!
Idag var jag ute med en lycklig hund och sprang på Brandholmen och regnet började stänka. Det är nåt speciellt med regn en del dagar. Känner mig renad på nåt vis. Jag längtar efter att löven börjar falla på riktigt och på att folk ska börja kratta i sina trädgårdar så att man kan få smyga dit och sparka i lövhögarna när ingen ser.
Svampen poppar upp i skogen och jag tror att jag ska ladda för nån timme där på lördag.
Nej nu väntar  Blomkålsgratängen i ugnen. Det ska bli gott!


Tjing på er!

Lattjomamman!

Bara så ni vet är det den benämningen jag går under numera. Var på ett litet kort besök i skolan idag hos Oliver. Han hade syslöjd och var så skötsam, vilket inte alltid har varit fallet med den pojken men detta tyckte han om och det hade han sagt upprepade ggr på morgonen. Haha så söt han satt med sin nystylade look och fräscha kläder.(Han hade ju skaffat ny tjej igår som han skulle impa på). Bytte tröja imorse tre ggr, måste va en redig tjej det där.
ja hur som så klev jag i all fall in i slöjdsalen när hans bästis utropar inför alla att: Kolla nu kommer lattjomamman!!! Olivers mamma!!!

Sånt värmer, det är så man vet att man gör det man ska i rollen som mamma ch det är sånt man tar fram när samma roll känns en aning tung. Men detta lever jag på länge.

Tjing på er/Lattjomamman

Hurra!

Insåg just i går att jag inte har skaffat mig en borderterrier, jag har skaffat mig en borderterrorist. Det finns fågelhundar, spårhundar,knarkhundar och allt möjligt också grythundar som han nu egentligen borde tillhöra men icke. Min hund visade sig var en blandning mellan padda och latmask. En ny ras som kennelklubben borde utvärdera......gyttjehund med förkärlek för grönaktiga pölar, helst ska de lukta lite gammalt också.
Igår var jag på Brandholmen där man kan släppa hundarna lösa och de kan leka av sig och bara vara. Det var väl ett tjugotal där igår och det är mycket trevligt på alla sätt. Men alltså tillbaka till monster Harry då. När man traskar runt som bäst och faktiskt upplever att han lyssnar och kommer på inkallning och har stenkoll på vart jag är och till och med stannar fast en del droppar av under färden och beger sig hemåt. Allt fint "so far"!!!

Men va fan när vi gått två varv och han skött sig så bra och det är dags att börja röra sig hemåt så får han för sig att han är lite varm och springer in i buskarna och försvinner... där står man och ropar och försöker få honom att fatta att han ska komma...Bänghund. Ut kommer ett yrväder som det rinner och stänker illaluktande droppar om. F.U.C.K!!!! Den hunden ska ju liksom åka med mig i bilen hem!!! ICA kasse nästa och knyta ner han i med bara huvudet som sticker upp. Lr hur!!! Jag har ju sett tendenserna tidigare men trodde nog att det skulle nog gå bra. Ack, ack vi får väl se!!! Han gillar till och med att bädda i vattenpölarna innan han lägger sig ner för att dricka.
Hur låter det tycker ni? Finns det hopp om livet!!! Cesar Milan för fan gör ett besök i den här stan NU!!

Insikter!

Insåg just att det bara är en och en halv vecka kvar innan jag ska gå upp med uppsatsen. Nu blev det full panik!!!!
Det bara måste gå vägen annars blir jag tokig. Fribiljett till hispan!!!!
Känns lite upp och ner just nu med det mesta. Största sonen tog klivet och flyttade hem till pappa varannan vecka. Vilket är bra för honom, det behöver han. Men det känns som om man förlorar honom lite. Det hade jag nog gjort ändå så småningom han är ju snart 15. Men det svider i "mammahjärtat". Sedan är det disciplin som gäller när det kommer till studierna i övrigt, måste bli bättre på det här annars går dettta inte vägen. Inlämningsuppgifter som hänger över mig, Pust!!!

Men min tanke var att försöka göra detta så bra det går den här veckan och ha en överläggning och utvärdering av mig själv när helgen kommer. Önska mig lycka till!!!

Tjing!!

Vad är väl en bal på slottet???


Inte så illa om jag får säga det själv!!

Förra hösten var jag på bal. Har tagit igen dem som jag missade när jag var ung och faktiskt varit på tre stycken som vuxen. Det är något speciellt med att kunna få vara prinsessa över en dag. Man känner sig så fin och även om det inte finns någon prins som eskorterar vilket har varit fallet för mig alla gångerna så gör det inget. Desto störrechans för den som komma skall att hyra in en häst under kvällen och enleverera mig, hans stora kärlek till sitt slott och för evigt levde vi lyckliga i alla våra dagar. I wish!!!
Det kommer nog snarare vara en träskpadda som kidnappar mig och håller mig inlåst i nån unken gammal potatiskällare eller NOT. Med min tur får man nog vara glad åt de danser som jag faktiskt får under kvällarna. För är det nåt jag är galen i så är det att dansa. Den bästa sorten gör man nog inte i en balklänning, jag är mer av en jeanstjej i normala fall. Men ska det till så ska det. Hursom så är detta en av dessa kvällar som ändade hemma själv och med en kamera i högsta hugg för att föreviga ett trevligt minne. Egotripp á la Malin.
Hur har ni haft det när ni varit på bal?

Gókväll på  nu ska jag titta på gamla foton och sedan ta ett bad.

Tjing!!!

Nytrimmad!

Idag har jag varit på skolmöte på Sebbes skola och det kändes bra. Nya strategier under bearbetning för att få honom att stannai skolan på skoltid. Hmmm den eviga problematiken med revolterande tonåringar! SUCK!!! och DUBBELSUCK!! är det nån som vill ha reda på hur det fungerar innan ni ger er in nåt sånt här så hör av er!! Känns som om jag läst instruktionsboken på detta barnet 120 ggr men att den som skrev den aldrig har haft barn själv den är dessutom på japanska så om det inte finns nån som kan översätta snarast så ser det ut som om problemet kommer att stanna lite längre än önskat!!!

Men men det var ju inte det jag skulle skriva om idag. Jag har ju varit och trimmat mitt Harrymonster och gissa om det känns som om jag fick en ny hund. Han blev så himmelskt fin. Men å andra sidan så är han ju en hund med potential enligt mig. Min granne är av en annan åsikt när det gäller Harry och hans ras!



Nu är ju denna bild från midsommar men ni kan ju själva avgöra om detta inte är det sötaste idag!!!
På tal om idag så tyckte min rara granne att jag skulle skriva en uppsats om varför jag nu valt att skaffa mig en borderterrorist som hon utryckte det. Inget jag ska gå in på idag men det väckte ett litet frö, så den lilla sagan kommer nån dag när timmen inte är så sen. Nu ska Mallan inta sängen och se till att njuta av kudden.
Sov rart!

Veckans matsedel

Jajamen här kommer min matsedel för veckan:

Måndag: Lasagne med vitlöksyoughurt och morot och paprikastavar
Tisdag: Blodpudding och lingonsylt med baconfräs.
Onsdag: Fiskpinnar, potatis, remouladsås och grönsallad
Torsdag: Potatis och purjolökssoppa med knäckemacka
Fredag: Potatisgratäng och kycklingfilé och en sallad ev vitlöksbröd
Lördag: Grilkorv med pommes beasås
Söndag: Dillkött med potatis och morötter

Ja så här blev det och veckans startmat gjordes redan igår så den var bara att värma i micron och sedan frysa in matlådor för den blev rejält stor och fylld med nyplockade kantareller. Mycket gott. Veckan blev kanske lite väl fylld av potatis, men va sjutton det får kompenseras i nästa.

Ingredienser
300 300 g kalvbog
1 1 st gul lök
1 1 st purjolök (det vita)
1 1 st morot
2 2 st lagerblad
10 st vitpepparkorn                                                  
1 1 kvist timjan
3 3 msk salt
2 2 dl grädde
Dillreduktion
Idealmjöl
1 1 dl grovt hackad dill till garnering
Dillreduktion:
5 5 dl vatten
5 5 dl strösocker
Dillstjälkarna som blev kvar efter garneringen
5 5 st pepparkorn
3 3 msk ättika, 12 %


Smaklig måltid!!

Mamma!

Ja, idag har jag haft besök av mamma och bjudit henne på äppelkaka gjord i stekpannan med smaskig vaniljsås. Mycket uppskattat blev det. Värt besväret måste jag säga då mammor av den här sorten inte går av för hackor.
She is one of a kind!!!


Ja så så är det mammor är ett unikt släkte och något att behandla med respekt!!!

Så mamma det här är för dig!!!

Vad tänker ni och hur är era mammor? Give me some comments.

Tjing!!

Tröst!

Efter att ha varit ute och små kollat på lite av varje så här en kväll i ensamheten så hittade jag  den här sidan.

http://gobbit.se/

Här kan du få hjälp att designa ditt eget silversmycke eller en alldeles egen personlig present att ge bort. Gå in och titta och bar njut av detta vackra.

Har några fina idéer på saker jag skulle kunna tänka mig!!! Vilket skulle du tycka var ok? Kom med egna förslag.

Tjing!!

Hurra!!!

Jaha gott folk i fredags vart den insänd, som vanligt i sista minuten förstås men ändå inne. Det är förstås uppsatsen jag pratar om så nu är det bara vänta och förbereda sig för opponering och respondering. Vilket betyder att försvara sin egen uppsats och ge respons på någon annans. Men det ska nog går bra.

I helgen har jag varit på middag med farmor som fyllde 90 år i veckan och resten av släkten på pappas sida. Mycket trevligt och god mat, tack för det farmor. Barnen skötte sig förträffligt och idag har Oliver varit på Gröna Lund och haft det kul med Fice medans Sebbe har varit med kompisar och jag med. Har plockat en del i rummet som jag försöker färdigställa så att man faktiskt kan var där förutom när man ska sova. Jädra sovrum och kluttra igen med saker jämt! Men som sagt jag jobbar på det!!!

Skriva skriva skriva!!!

Sitter nu och ska till att färdigställa en uppsats som hela tiden gnager på ens inre. Nu jäklar ska den in innan fredag och sedan är det bara att vänta och se. Ska ju opponera på en annan också så det ska man också analysera och bemöta det som examinator och opponent har att säga om arbetet. Hua nerverna ligger ju på utsidan som det är!!!
Tänkte ju att examensbeviset ska ligga i min lilla skattkista innan året är till ända. Men det får vi återkomma till, nu tillbaka till arbetet.



Kram på er!

Tjohooo!

Dagen har varit fylld av spännande saker. Har börjat på en ny utbildning i Linköping. Slöjd på distans!!! Vi fick prova på olika sticktekniker med garn och lite materiallära. Trevliga lärare och nya kurskamrater. Samarbetsövningar där vi fick bygga " det pedagogiska slöjdrummet" av material som tilldelades oss och inga verktyg fick användas. Det gick ju bra ska nog visa senare när jag fått ordning på fotona.

Dessutom har min lilla rara kompis bokat biljetter till Depesche Mode i januari. Så kul vi ska ha Annica!!!
"My brain is cooked" som en annan vän brukar uttrycka det så bra!!


Tjing!!

RSS 2.0