Nu är det fredag igen!!!

Sanslöst hur man kan vara så trött och ändå på nåt sätt få livet att tuta och köra. Ni har säkert varit med om när man känner att  gamla slagdängor sätter sig i huvudet och man inte kan få bort dem. Nu har jag en där och den går fanimej inte att bli väck. Kolla här:

Nu är det Lördag igen och där satt jag och deppa, jag tyckte allting verka meningslöst........lallallalalalala!!!

Nån som känner igen den kanske? Hur som haver får jag väl tralla med ett tag så kanske det ger sig om inte så kanse nån vänlig själ kan ge mig fortsättningen på låten så man kommer vidare nån gång.

                                                             

Fnitter fnitter, idag ska jag få besök av nån som jag inte träffat på länge och jag är så glad för det. Personen i fråga kan i en handvändning få mig att må så gott inte alla man känner har den förmågan ska jag säga. Så nu ska jag förbereda bålen och snackset på altanen för allt ska vara klart till efter lunch tänkte jag. Mys,mys i solen och bli mer fnittrig!
Jag ska inte säga vem det är ännu eftersom det är hemligt av olika orsaker men jag återkommer senare.......nyfiken i en strut!!!!!

Tjing på er i fredagsolen!!


                                                                                 

                                                                                         

                         


                                                          

Husmorsfasoner!!!

Tjing på er i blåsten!

Vaknade tidigt imorse och fick för mig att laga rabarberkräm. En bortglömd delikatess som borde komma på borden så här nu när det är säsong. Så himlagott för gommen, ljummen med mjölk eller till nystekta pannkakor istället för sylt.
För sjutton svida på er förklädet och lek husmor för en dag, det gör gott i både själ och mage!!!



Så mycket gott det finns att göra med denna otroligt stiliga växt!!! Googla lite och kolla.

Men här är mitt lilla recept i allafall:

Rabarberkräm 6 personer

6 lagom stora stjälkar eller ca 1 liter
2 msk potatismjöl
3 dl strösocker


Skär ner rabarbern i en kastrull och täck med vatten. koka upp till rabarbern blivit mjuk och delar sig. Häll i sockret och puttra med nån minut. Ta av kastrullen och blanda potatismjölet i en kopp med vatten hällsedan över detta i krämen medans du rör stadigt. Koka upp en gång till och låt svalna lite. Sen är det bara att äta. Vill man kan man blanda ner lite jordgubbar ett äpple eller krusbär.

Ha en bra dag gott folk!!

Solen är mitt liv!!

Jaha, så har det varit en sån där dag som känns som om den gått till spillo bara för att man inte hade tid att ta sig ut på det vis man önskat! Hur kan det komma sig, jag har ju uträttat näst intill underverk?
Efter att ha haft en sömnlös natt (jag överdoserade på kaffe igår) så jag har vridit mig minst tusen varv och öppnat balkongdörren flera ggr för att släppa in luft. till slut vid fyra tiden så tänker man att nu fan ger jag upp. Jag tar upp boken som jag nu håller på att läsa den tredja och sisat delen av Guldkompassen av Pullman (kommer inte ihåg namnet på den just nu men om det är nån som vill veta så hojta till så ska jag kolla). Rekommendera serien starkt.
Ja i allafall så kommer jag en halv sida när jag hör en nioårings, inte längre så små tassar komma travande över golvet. Hulkande och gråtande över mardrömmar, efter mycket tröstande och trasslande med armar och ben som ska vara så nära som möjligt så är det nu helt omöjligt att sova förstås. Ligger och lyssnar på hans andedräkt. Det lilla pyret som en gång bara var ett knytt är ju för sjutton bara ett huvud kortare än mig nu. Otroligt!!! Hur som, rätt som det är när man ligger där och förundras över att tiden har sprungit iväg och över hur mycket kärlek det kan finnas inom en  mamma till sina barn så gäspar ungen och säger:
Mamma, jag älskar dig mest i världen! Snarkar till och vrider sig och somnar.

Själv är jag nu alldeles tagen. Mycket kan man säga om den ungen och att han har underliga ting för sig men det där med kärlek och hur man ska sänka sin mor fullständigt det vet och kan han. Sen kan ju gemene man diskutera och spekulera fritt i om det var nån dröm och sömnnoja som talade. Mitt val blir i allafall att även om man som mor ibland gjort käpprätt åt skogen så i det här har jag lyckats.

Fan vad jag är bra!

Tjing på er!

Gör ett avtryck i mitt liv!!!

Gör gärna ett avtryck, lämna ett fotspår som bevis på att du varit här. Så länge du inte trampar på mig!!!

Ha det!!!

Milf!!!!

Jajamen jag har nu varit och snabbgästat Ålandshav, inte dumt alls faktiskt!!! Trevligt sällskap och mycket folk. Inget går upp mot att få komma ut och titta på folk. Min väninna och goda granne blev medbjudan av goda vänner att i sällskap med dem intaga lite god mat i gott sällskap med mycket dryck och ännu mer dryck. Singel som man är så fanns det ju förhoppningar om att träffa H himself också förstås. Japp och vilket ställe att börja på då, Birka Paradise. Där finns ju allt som kan tänkas kan för att det möjligen skulle lyckas.

Efter att ha intagit den sedvanliga ölen och maten på OT:s för att stadga ännu mer dryck så hamnade vi slutligen på bussen där vi skrattade oss fördärvade över min väninnas skämt om descinfiktionsgel och gummihandskarna som hon tyckte eventuellt kunde behövas då det av någon anledning tycks finnas ett större antal obskyra män på dessa båtar. När jag i min oskyldighet frågade hur hon hade tänkt sig att dessa attiraljer skulle användas så säger hon:
Att det är bara be dem att öppna brallorna spruta över gelen och be dem dra några fridrag så är det klart sen.

Jösses, jag trodde jag skulle kvävas och då ska gudarna veta att jag nog kan få till några fräckisar också, men detta!!!!!! Denna dam skulle jag sedan bo ihop med =) en tjej med humor helt i min smak!!!

Kvällen började i hytten där vi tog några fördrinkar och tilltugg på medhavd ostbricka och druvor tillsammans med alla de andra medresenärerna i sällskapet. Sedan blev det ett hastgt ombyte för att dra sig upp till buffén som var superb, för att sedan fortsätta till diskoteket och några rundor till styrdansen för att se vad som passade oss bäst. Disko, schlager och åttiotals fantast som jag är så landade vi diskoteket och stod och svängde de nyvaxade.
Lite törstiga drog vi oss till baren och tog varsin drink och satte oss vid en poolkant och tittade lite på folk i största allmänhet. När jag finner på att jag har satt mig vid det absolut bästa stället på båten..... en porrstång!!!! Döm om min förvåning när tjej efter tjej börjar skämtsamt åla sig vid stången och slutligen grabbar också. Vid det här laget har Tant Malla börjat att applådera och ge betyg efter hur väl dessa ålningar tar sig ut. Ska ärligen erkänna att detta inte gjordes i ett helt nyktert tillstånd.
Efter en stund kommer jag på att en av grabbarna dröjer sig kvar vid pålen och återkommer flera gånger och nickar åt mig ett flertal gånger för att få min bedömning på sin dans. Söt grabb med trendig svart hår med lugg över ögat och ring i läppen, jo då nog kunde han kråma sig alltid!!! Hursom så kom vi till att språka en del och han visade sig vara en trevlig och vältalig och tyvärr mycket för ung man för min smak. Men som han uttryckte det så var det ju varje killes dröm att få till det med en så otroligt vacker kvinna i mogen ålder. Vilka drömmar hade jag och skulle jag möjligen inte vara villig till att uppfylla en sådan dröm för hans del. Du är ju en milf!!!

Minsann numera är man inplacerad i ett fack! För er som inte vet vad detta betyder så ska jag tala om att milf står för betydelsen: Mums I like to fuck!!!

Eller jag kanske är placerad i ett fack för fuck!!!! Ställer mig tveksam till om detta är en ställning jag verkligen vill ha och om jag ska känna mig smickrad eller förolämpad. What ever, men nästa gång jag tar färjan till Åland kommer det att bli styrdans för mig.

Tack och hej!!!!

Hmm!

Fick mig en liten pik i veckan!!! En blogg är tydligen ingen riktig blogg om man inte ger svar till sina läsare. Så nu J kommer det hädanefter finnas på den här bloggen åtminstone.

Ja och nu var det fredag!!

Vart har livet tagit vägen när man finner sig själv en fredagkväll dammsugandes upp chipsen som sonen råkade spilla på golvet till en börja med......och när man kommer på sig med att fortsätta dammsuga hela lägenheten? Insikten drabbade mig som ett brännbollsrack i rakt i knäskålen, precis som när man var liten och svingade som bäst och missade.
Hur kom jag hit och var det hit jag ville egentligen?

Svaret på det får ju bli både ja och nej, för som med allt annat så tuggar man ju till sig det mesta själv. Visst ville jag ha man, barn, hus, bil och vara evigt lycklig som i reklamfilmerna från femtiotalet. Bröllop med vit klänning och en jättefest, resa till nåt romantiskt ställe och barn efter nio månader.
Räck upp handen den som lyckats med det, ni får min eviga eloge!!!!
Jag beundrar de människor som lyckats hålla fast med den person de en gång valde för livet, stannat kvar och fortfarande älskar varandra trots förändringar och svårigheter. Det är kvalitéer som människor i dag verkar vara i avsaknad av. Slit och släng trenden har fastnat även i kärlekens vardag och när man tröttnat då är kärleken utbytbar lika lätt och säkert som att toarullen alltid är slut när man sitter på skithuset och ingen är hemma.

Just det och så åter till livet på kammaren! Hamnade jag där jag ville? Kanske inte, men jag tror att efter de val man gör får man forma det liv som dyker upp i ens väg och situationen som är då och nu. Så här sitter jag nu en fredag och skriver om mitt liv som vid närmare eftertanke är rätt så fantastisk.

Så vilka slutsatser kan vi dra av detta då?


Jo, att vid valet av den tilltänkta....ta dig åtminstone tid till att känna efter ordentligt kämpa och byt inte ut vid minsta kantring. Så kanske du slipper sitta utan skithuspapper ensam en fredagkväll!!!!

Gòkväll på er!!!


Halledudane mig!!!

Hmm, gulligt värre!!!

Den stöttande mamman!

Jaha så nu var det dags igen! SN- bollen, detta mammors eviga slit! För att sonen ska kunna utvecklas i normal takt och inte stanna upp någonstans på vägen och kunna skylla det på föräldrar som aldrig ställde upp så infinner man sig snällt! Ska bli mycket spännande och se hur det går. Sist vi gick på nåt liknande ( den första fotbollsträningen) så tyckte jag att det började bra och han var aktiv på plan och passade snällt och verkade ha fattat galoppen. Men så skulle det börja spelas och tränaren samlade in alla bollar utom en. Ja vad ska man säga sonen stod och såg lite förvirrad ut en stund men verkade ändå ta det med ro. Men när matchen pågått i ca fem minuter och han förstod att det inte skulle komma tillbaka några fler bollar då gick han fram till den spelaren som hade bollen och tog helt sonika ifrån honom den och satte sig på den, i målet med ryggen åt sina lagkamrater. Trots upprepade försök att komma i kontakt med honom från kamrater och tränare så gick jag fram och frågade vad det var frågan om. Nu ska ni veta att sonen aldrig har haft speciellt svårt att fatta annars men nu........ vad svarar han:

Att spelet sög och att det var himla fisigt av tränaren att lägga beslag på alla bollarna när han faktiskt hade sett att de räckte till alla. Jag tar den här och nu vill jag hem!!!

Ja så kan det gå till.
Sen har man ju hört att lagom till den helg som detta evenemang ska infinna sig så har det varit såfint väder att varenda människa plockat in vinterutrustningen och bytt den mot sommarens. Vilket innebär att när våren väl visar sitt lynniga humör oc det blir svinkallt just på denna plats på jorden och just vid detta tillfälle så då är det ju bara vackert att stå kvar och heja fint som alla mammor gör och samtidigt djupt inne i hjärte roten hoppas på att de förlorar varenda match så att  man snabbt kan få komma hem igen och krypa under filten.

Tjing på så hörs vi!


Harrymonstret!!!!


Nu så!!

Idag har jag bokat stuga till min sista innevecka på Universitetet i den lilla Härnösand. Till allla som känner mig så vet de att detta är staden som Gud glömt i sin planering av vårt avlånga land. Herre vad han måste ha varit trött vid det laget för han har utelämnat allt av väsentligheter i livet. Värme, sol, trevliga restauranger, många restauranger att välja på, fika platser. Det är alltid kallt och blåsigt och regnar det inte så stormar det eller snöar. Makalöst helt enkelt, har ju till och med fastnat där i snöyra, ja ni kan förstå paniken över att bli fast och inte komma hem. Kan ju iofs ha att göra med att man är så förbenat trött på att plugga också så att man bara vill hem när veckan är slut.
Men en sak måste jag säga som absolut inte ligger i fatet i den här annars så vackra håla är att:

tant som man är, inte behöver vässa armbågarna vid rean. Dessa människor är av någon anledning inte speciellt köpgalna när det kommer till saker som jag gillar så där kan man fynda rejält när det kommer till kläder och skor.

På tal om kyla så är den ju snart över och bikininojjan är i antågande med största expressfart!!!
Spelar ingen roll om man är tjock eller smal för inte fan finns det en baddräkt eller bikini som passar i alla fall. Har man inte mage så har man ridbyxlår och celluliter, min enda tröst är att jag är ju för sjutton snart fyrtio, har fött två barn, är en periodare när det kommer till motion och av den enkla anledningen tänker jag nu lägga ner min egen hysteri och  endast gå ut med Harry vårt lilla monster till hund. Åtminstone idag för i morgon kan det vara en annan femma då kan ångesten drabbat mig igen.

Dagen som gått!

Jaha ännu en dag till ända. Har möblerat om lite i vardagsrummet och nu efterlyser jag en händig karl som kan utföra de sysslor som jag hela tiden misslyckas med. Som att se att det jäkla surround systemet aldrig hade passat in i den nya bänken så att jag var tvungen att skruva bort dörren och nu har en halt annan design på min tv-bänk.
Vad ska man säga mer än att:
 Livet fuckar med mig!!!!!

Inget ovanligt med det iofs. Det som är lite ovanligt är att jag tar det med jämnmod och faktiskt kan flina lite lätt åt eländet. Det oroar mig lite.....kan det tyda på att jag kan vänta på ett senkommet utbrott av total damp senare????

Tror att min annons kommer attt dyka upp snart

Wanted
Stor händig man med handlag för lite av varje. Du får hålla med verktyg själv. Du måste ha tålamod och styrka att kunna hålla i hyllorna själv och samtidigt skruva. Du måste ha gott handlag med djur och barn eftersom de kommer att vistas i din omedelbara närhet och studera dig i din helhet och ställa frågor om din status och livssituation för att så att säga kunna reda ut din lämplighet inför kommande situationer som kan komma att uppstå om du skulle kunna få plats här under en längre tid!!!!! And so on, and so on!!!!


Hur som det som är värst när man möblerar och bytar möbler är att man inser hur mycket skit man samlar på sig!!!!  Var i hela friden kommer allt ifrån?

Ja ja vad är väl en man i huset? Jag är ju rätt händig själv och med två barn, hund och katt så finns det ingen risk eller tid för att känna efter om det verkligen behövs en.......... hmmmm nej förresten jag skoja bara... för helskotta skicka hit en på stört men bara om han kommar med verktygsbältet på!


Så jävla irriterad!!!

Vad är det frågan om? har politikerna i Nyköping fått helt spel eller drabbats av totalt av nattskräck. Indragningar kan jag iof förstå men att dra in ytterligare på skolverksamheter i kommunen är på tok åt helvete. Barnen har det redan tufft som det är med det tempo som livet rusar fram i och med all den information som ska in på så kort tid. Dessutom ska lärarna idag fungera som ställföreträdande föräldrar, kuratorer, lektanter och samtidigt vara bra lärare med alla de roller och ämnen som ska in på schemat. Det värsta är att vi står slaka och alla verkar kraftlösa inför detta som pågår hela tiden men aldrig kan protesteras tillräckligt om. Inte fan vill jag ha en bitter människa som är trött på sin situation för att vi inte gav han/ hon chansen att få en ordentlig utbildning som ska ta hand om mig på min ålders höst.

För fan se till att protestera ordentligt!!!!!!
Låt oss slå ring kring de beslutande i stan tills de inser vad de skapar för framtid för oss och våra barn.
Ibland undrar jag vem fan som uppfann det här med jantelagen för det har ju jinxat hela det svenska folket till att vara ett folk utan handlingskraft och protestvilja. dessutom har vi tappat den nationella känslan och kämpa lusten. Vart tog den vägen då? Har den inte funnits sen Stockholms blodbad fick sin ände.

Ryck upp er gott folk och visa lite glöd för vad vi känner och vill. Jag vet att vi kan, sitt inte bara hemma på kammaren och klaga över vart Sverige tar vägen utan ut och gör nåt åt saken!!!!

Minsann!!!

Tänk, hur lätt man kan falla för trycket och få för sig saker. Jag som hela tiden sagt att jag inte förstår mig på det här med bloggar och människor som sitter och läser om andras liv och bedrövelser. Men go vänner nu är jag här och här kommer mitt liv. Alltså X 2000 släng dig i väggen för om man ska snacka om att livet går som på räls.....Tillåt mig småle, livet spårade ur för länge sen och nu jobbar jag för att räta upp tillvaron och få vagnarna in i ledet igen så jag kan tuffa på i lagom takt till jag kommer upp i pensionsåldern.

Ungar med läxor, hundvalp som inte gör annat än att jaga katten som  "rules the house". Esmeralda som katten heter (döpt efter Quasimodos älskade) men som går under namnet "Essie" till vardags tror att hon är släkt med kungahuset med tanke på den svansföring och i vilken höjd hon lägger nosen på. Dynamit Harry  vår borderterrier och det lilla monstret som kom in i familjen för några veckor sedan har stora svårigheter att imponera på henne.

Just nu gör jag min sista VFU på en skola här i Nyköping och jag trivs som fisken. Vilka underbara barn och lärare det finns. Jag får lära mig så mycket av barane hela tiden och just nu håller de på att studera om fjärilar och har byggt upp små fjärilshotell inne i klassrummet där larverna har förpuppat sig och snart ska kläckas. Spännande att se med tanke på att fjärilarna håller på att försvinna från jordens yta. Så tänk er för,även det lilla räknas!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0