Hallelujah!!!

Bjuder härmed ett stort kors och en kyss i rumpan till han i himlen som belutade sig för att sluta vaa så förbannat tjurig och unna oss svenskar lite sol!!!

Jag menar det får vara nån måtta på tjurigheterna nu när det är sommar och med tanke på att våran är så förbenat kort och att somrarna tidigare har varit tvivelaktiga så var det väl på tiden så barnen kan vara ute och leka lite och vi mammor och pappor kan få egen tid. Så passa för fanken på att slänga ut lite godis och lås dörrarna!!!!!!!

Nej vars!!! Eller jo förresten för de som kan och har möjligheten, ta för er av livet och njut av solen och värmen så länge den varar. Själv ska jag packa korgen med korv och bröd för att åka och grilla hos släktingar i deras trädgård.
Mums, tacka vet jag hotdogs med bröd det är hederlig sommarmat det.

Så tills vi ses, ha det och om hettan ökar skölj er med en kalldusch!!!!

Tjing!!

Vänner!

Fick ett telefon samtal av en god vän igår som jag inte har hört av på evigheter. Idag har dagen gått åt till att fundera vad det är som gör att man fastnar för just vissa personer och varför. Trots att man inte hörs så ofta känns det som om det var igår man pratade. Jag har några sådan vänner som hänger med i vått och torrt. Ta den väninnan som följt mig sedan gymnasiet och som sett mig göra de tokigaste saker med hattar och väskor, vi har snubblat fram tillsammans och hon har skrattat sig fördärvad åt mig. Sedan har jag en annan som jag lärde känna på BB, henne har jag skrattat åt en massa gånger då hon haft nattliga samtal med min badrumsmatta i fyllan och villan. Dessutom har hennes man lurat stackars naiva mig ett oräkneligt antal ggr (vilket kanske inte är så svårt å andra sidan). Sedan är det barndomsvännerna som man sprungit med på samma gata och ändå finns med trots att det gått så lång tid och att man har varit med om så mycket. På vägen hittar man nya vänner som man hakar fast vid.
Jag har målat luftmadrasser i Annas garage för hennes pappa hade köpt några som var så fula i färgen vilket man naturligtvis måste hjälpa till att ändra på. Jag har varit påskkärring tillsammans med Ronny och tjuvläst 50-tals porr på vinden hos en annan. Jagat kossorna i hagen och tagit fram crossen när pappa inte var hemma. Sålt cigaretter på skolgården så rektorn fick ringa hem. Ja många saker har man gjort om man ska räkna dem och tänker man till en del så finns det mängder med fler minnen att ta fram.

Så härmed mamma får du en fullständig bekännelse: Jag var aldrig det mönster barn du och farmor trodde.

I allt detta har ens vänner varit med på olika upptåg och aldrig har de ens funderat över om de skulle dra sig ur och kanske hämta ens föräldrar, jo när det var försent förstås och när armar var brutna och hjärnskakningar var ett faktum.
Så de vänner man har ska man vara rädd om de är ett förunderligt släkte som accepterar en som man är och faktiskt har valt just dig bland en massa andra.

Ta vara på det och ring en vän som du inte pratat med på länge det kan betyda så mycket!

Mors på er i kvällsblåsten!!!

Sommarlov

Så var det dags igen, sommarlov!!!! Detta efterlängtade som alltid tycks vara för kort om man ser ur barnens synvinkel och går man till föräldrarna så kan man tycka och hoppas framåt slutet att det hade varit bra om det hade gått att dela upp. För när sommaren lider mot sitt slut är syskonen här hemma så trötta på varandra att kivet aldrig verkar ta slut.
Men nog om det jag ska inte ta ut det i förskott, killarna var fantastiskt fina. Kolla bara!!!




Ja så här kan det se ut!!

Synd bara på vädret, undrar vad människorna gjort för ont för att vädergudarna ska var så förbannat missunnsamma just nu!!!!
Jag säger bara stor PUSS till alla Nyköpings förhoppningsfulla rektorer som beslutade att vi alla barn och föräldrar trots vädret skulle tro på hoppet en dag som denna när allt verkade mörkt och solen lyste med sin frånvaro. Jodå, hoppet fanns med oss ända tills vi väl stod där och frös och såg våra barn bli mer och mer frusna ju mer regnet öste ner. Men jag säger bara att  det blir inte bättre än vad man gör det till. Så när detta väl tog slut och blommorna var utdelade så packade vi in oss i bilen och bestämde att pic-nicen fick vi ha hemma. Så vänner med barn travade in med paraplyer för att ta skydd undan syndafloden som strömmade på parkeringen hemma (skulle nästan ha behövt båt, inga paddlar dock Sebbe har stora fötter). Så vi serverade kaffe, korv, tårta, glass, jordgubbar, bullar och annat gott som hör skolavslutningar till. Så vad som tycktes bli en dag av regn och tråkigheter blev ändå en dag att minnas trots allt.

Vad lär vi oss av detta då?

Jo, att i en värld full av förtröstan och tilltro så kan inget bli bättre än vad vi gör det till!

Så tjing på er i sommarkylan, ta och kryp ner under täcket och se till att Sverige, lärarna och därmed jag, fotsättningsvis kan jobba!!!

Stolt som en tupp!!!

Jösses vad trött jag är!
Sista vecka i skolan för barnen och massor att fixa som vanligt. Kläder och skor som ska inhandlas i vanliga fall men av någon anledninga har jag varit ute i tid och allt är klart vilket innebär att jag faktiskt kan ägna mig åt annat.
Haha, trodda att man skulle kunna ligga i hängmattan å fisa in den lite inför kommande soliga dagar men ser ni det sket sig direkt kan man säga. För om man lägger sig där dagar som denna så är risken för frostskador stor.

Imorgon får jag besök av min förra svägerska och hennes lilla Max. Ska bli jättetrevlig med en fika och en pratstund, sånt som man aldrig riktigt hinner annars. Mys mys!!!

Helgen som var har varit händelserik kan man säga. Monstret kom tvåa på utställningen och blev man lite stolt då kanske? Japp som en tupp ungefär när han har lyckats......hmmm ska inte gå in på på den linjen för då slutar det aldrig.
Jag har en onaturlig läggning för den snuskiga humorn som inte är riktigt accepterad i alla sällskap, dessutom skulle jag ju aldrig riktigt erkänna den så ni som läser detta nu.....lägg detta på minnet, imorgon kan denna sida vara raderad. haha!!!

Nej vars klockan är mycket och svammmel är en av mina starka sidor så jag begränsar mig härmed!!!

Gónatt därute och sov gott!!!

Livet är föränderligt!!

Satt på altanen i söndags och hade precis ätit frukost och solen gassade för fullt, skulle precis sätta mig för att plugga när ett soligt huvud tittar överkanten på altanen.

Hej, säger min granne lite försynt. Kan du hjälpa mig, jag blekte håret igår och det blev orangegult. Jo, det såg man ju det gick ju inte att missa precis hon konkurerade ju med solen. Men vi bestämde att jag skulle åka och köpa färg för att på så vis komma till rätta med det bländande utseendet.  Mörk mahogny är bra sa hon den har jag provat förut. Sagt och gjort, Mallan svidade om för en lite runda på stan. För se det var precis vad det blev, det är inte alla märken som tillhandahåller mörk mahogny inte!!!!

Väl tillbaka så sitter min kära vän i solstolen på sin altan ( måste tillägga att hon liknar den eminenta solbrända damen i filmen "Den där Mary"). Hon satt med turban på huvudet och en fin bikini, det enda som fattades var ett par väl tilltagna örhängen så skulle bilden vara fullbordad. Italiensk överklass donna i värsta stil!!! Fniss!!!!

Ytterligar några timmar senare sticker det upp ett nytt huvud över staketkanten......... hmmm undrar om man vågar säga nåt. Huvudet var av en annan färg kan man säga, lite åt den skinande blandningen av röd/rosa. Den här gången bestämde vi att nu vågar vi inte prova mer utan får vänta några dagar. Vet inte hur hon löste frågan med huvudfärgen men jag vet att det finns ju ett antal olika huvudbonader att använda sig av.

Så kommer vi till idag då!!! Efter att ha tassat upp i det mindre soliga vädret så sticker hon upp huvudet. Den här gången  tufft mörk med nästan som röd/lila aktiga slingor. Mycket snyggt, undrade förstås om hon hade vänt sig till en frisör men icke då. Nix detta var hemmagjort det med.
Bra kvinnor reder sig alltså!!

Livet kan vara föränderligt som sagt! Och mycket kan man säga men tacka gud för det, för fy sjutton för den grå vardagen. Jag tackar Gud idag för att jag har en granne som livar upp här hemma. Vad tackar du gud för?



OBS!!! För er som känner er mindre benägna att testa själva så kan jag rekommendera: Cut 44  här i stan det finns inget som slår Karin och hennes gäng. Det är goa tjejer som kan sin sak.
man kan också höra av sig till: dendärsteffi.blogg.se......
Det är också en toppentjej som precis kommer att synas lite mer i stan nu när hon är färdigutbildad. Så passa på att prova nåt nytt för hon kan.
frisörguiden.se är också ett tips!



Tjing på er i regnet!

Gunga mig!!

Jaha, så var det dags igen för min sista tur (tror jag) till staden som gud glömt. Blir väl till att packa vinterkläderna för det är ju så j-a kallt där.  Men men, så är det och nu är det på sluttampen. Såååå skönt!!!

Jösses igår tog jag och sökte två lärartjänster inom kommunen så nu får ni hålla tummarna gott folk. Mallan ska ut i verkligheten och jobba lite ( ja om jag får nån av dem förstås). Man kan ju aldrig veta nu när det är så himla svårt med jobb. Men inom skolan verkar det inte vara brist på tjänster i allafall 50 stycken fanns det att söka igår och det är ju en del, sen kanske inte allt passade  men att skicka en ansökan skadar ju inte.

Ska passa på och ge en känga till Nyköpingshem som inte har fått upp gungorna ännu på gården trots otaliga påtryckningar. undrar om det inte har slagit till lite storhetsvansinne i det fallet. För som de sa: Vi har ju faktiskt inte bara din gård att sköta om.

Men hallå!!!!! Gott folk det är juni och de har varit varmt i flera omgångar under våren och gungor hör till det fundamentala i barnalivet. Ja inte bara då för jag kan själv tycka at det är underbart att svinga lite. Men det trodde de inte på Nyköpings hem inte de bara skrattade åt mig. men faktum är att detfinns inte något bätre ställe än där när man behöver komma sina barn lite nära och diskutera livets väsentligheter. Så gott folk dra er ut i lekparken och prova att dra några tag och sparka iväg ordentligt, det rensar huvudet. Jag lovar!!!!

Så gung, gung, gunga mig!

Lev livet tjing på er!

                                          

RSS 2.0